Lazy Monday valt dit jaar op 16 Mei!

Lazy Monday je hebt er vast wel al van gehoord, het valt dit jaar – 2016 op 16 mei. Weet je niet wat lazy monday is? Alles over lazy monday oftewel de luie maandag van het jaar is  één van de mooiste dagen voor luie mensen. Nu denk je ja het is dan Pinksteren en dat valt op zondag… nou het is voor ons gewoon Lazy Monday.

Hoe is Lazy Monday ontstaan

Het begon allemaal in een oogwenk, sneller dan het licht, het was een dag om niet te vergeten. Nouja eigenlijk was het meer een gevolg van een aantal maanden, een jaar een eeuwenoude traditie die is weggeëbd in de society van tegenwoordig. Vroeger in het verre verleden meer dan 5000 jaar geleden toen de Egyptenaren druk bezig waren met het bouwen van huizen, piramides & andere prachtige gebouwen, was er nog een bevolkingsgroep die niet zo bekend is in de Geschiedenis van de wereld, vergeten in de wereld van de mens. Dit waren de Osstokianen. De Osstokianen waren hele bijzondere eigenaardige mensen, je hebt er misschien wel eens ergens iets over gelezen of gehoord. Maar ze waren nog slimmer dan de Egyptenaren en eigenlijk liepen ze al ver voor op de samenleving van nu, wat natuurlijk heel bijzonder is tot op heden wordt dan ook nog de Lazy Monday gevierd, uitgevonden door Osstokianen. Om te begrijpen hoe lazy monday is ontstaan moet je eerst weten wie de Osstokianen waren en hoe ze leefden.

Wie zijn de Osstokianen en hoe leefden ze?

Osstokianen hadden eigenlijk een beetje schijt aan het leven. Ze waren gek, ze dansten en ze aanboden allerlei goden van Zeus tot aan Freya. Ze hielden wel van een borrel op hun tijd en je denkt misschien dat disco in 1973 is uitgevonden, maar dat is dus niet waar, dat waren de Osstokinanen. Ze liepen ver maar dan ook heel ver voor op onze samenleving. Zij beseften dat genieten van het leven het doel van het leven was. Ze hadden enkele regels in hun stam/steden om orde te houden binnen hun fascinerende cultuur. Die regels waren als volgt:

  • Drink elke dag een borrel en feest met je buren
    Dit was een fantastische regel, iedereen kende iedereen. Dit zorgte ervoor dat iedereen elkaar mocht omdat ze elkaars gebreken door en door kende, maar ook alle goede kwaliteiten van elkaar. Het leek wel een beetje een hippie cultuur zonder wiet. Wie zich niet aan deze regel hield, kreeg dan ook te maken met behoorlijke consequenties. Gekke Goofert houdt zich nog elke dag aan deze regel, al vinden de buren dit niet altijd even prettig.
  • Als het regent, dans dan naakt in de regen
    De mensen deden dit, dit was de ultieme vrijheid en bovendien had dit een enorm veel pluspunten. De gedachtegang hierachter was dat niemand zich hoefde te schamen voor zijn of haar naaktheid, en dit maakte elke situatie een gemakkelijke situatie, waardoor er een hele fijne sfeer ontstond dus geen aparte sfeer. (Deze regel is tegenwoordig een trekje van hippies & nudisten in onze samenleving, als je iemand kent die doet, dan weet je dat die afstamt van een Osstokiaan.
  • Vertel goede verhalen & maak ze iets groter dan dat ze daadwerkelijk zijn
    Hier is zelfs een film van gemaakt, genaamd Big Fish. Het kwam regelmatig voor dat iemand in de jungle een kat had gevangen en vertelde dat die met een tijger aan het worstelen was geweest. Het gekke was dan dit verteld werd door de kleinste persoon van de Osstokianen meestal niet veel groter dan 1 meter 20. Lachen dat ze deden, humor hadden ze wel die Osstokianen.

Luie Hippy Ostokiaan

Hoe zagen de Osstokianen eruit?

Omdat de Osstokianen zo’n bijzondere levensstijl hadden zagen ze er ook best bijzonder uit door de jaren & genen die hun gevormd hebben. Een creatie van God waarop die zichzelf wel een Oscar mag geven, zo goed! Omdat er geen foto’s van zijn zal ik je in detail omschrijven hoe ze eruit zag. De Osstokianen hadden een hele sterke kaaklijn, zowel de vrouwen als de mannen. Ze hadden allemaal een Monobrauw met vrij dikke beharing. Daarnaast waren de Osstokianen niet een vechtersras, maar een feestras, waardoor ze weinig spieren in de benen & armen hadden. Wel hadden ze altijd feest en moesten ze veel lachen, dus je moet voorstellen dat ze een behoorlijke grote glimlach hadden een soort kano in het gezicht kan je wel stellen. De meeste Osstokianen waren niet groter dan 1 meter, dit zorgde ervoor dat ze bij gevaar zich goed konden verstoppen, en niet veel ruimte nodig hadden. Ze leken wel een beetje op hobbits qua lengte.

Je gelooft het niet maar ze hadden voeten met meer dan 10 tenen, zodat ze razendsnel konden zwemmen en op deze manier overleefden ze dan ook, met het vangen van vissen. Een haai kon ze niet bijhouden dus ook daar was geen enkel probleem voor levensgevaar. Verder leefden de gemiddelde Osstokiaan meer dan 100 jaar, ze waren enorm slim en lette op goede voeding en gebruikten bladeren als hun kleding, wat leidde tot een enorme boost in gezondheid. Nu je weet hoe de Osstokianen zich gedraagden volgens de normen & waarden van hun cultuur en je een beetje een beeld hebt geschetst van de Ostokianen, komt nu natuurlijk de hamvraag: “Wat houdt Lazy Monday in?”

Wat is Lazy Monday

Het begon allemaal bij een Ostokiaan die zijn 10e teen van één van ze voeten verloor aan een haai. De Ostokiaan was namelijk enorm vermoeid van het feesten, het babbelen en met zijn grootse verhalen vertellen rondom het kampvuur. Echter de volgende dag moest weer gewerkt worden, maarja de Osstokiaan was nog moe en ging vissen, doordat die vermoeid was, was lang niet zo snel als de haai en verloor die zijn grote teen. Dit was enorm beangstigend voor de Osstokianen en dus riepen ze Lazy Monday in het leven. De dag dat ze even helemaal niks deden! Geen drank, geen grootse verhalen, maar gewoon een hele dag slapen. Wij van LosEventos wensen jullie een fijne Lazy Monday!

Leave a comment