Wat is Veganisme en welke type Vegans zijn er?

Leuk dat je bij ons bent gekomen om het antwoord te vinden op wat Veganisme is en hoe je ervoor kunt zorgen dat ook jij weet hoe je in het leven omgaat met Veganisme. Wat is Veganisme is een vraag die bij velen in ons hoofd ronddwaalt, en juist om die reden hebben wij besloten om daar een antwoord te geven. In het kort: iemand die Vegan is eet geen vlees, vis, eieren of zuivel. Oftewel niks met dierlijke producten. In dit blog lees je uitgebreid over hoe je hiermee om kunt gaan en op welke wijze Veganisme verschilt met de verschillende typen van Vegan zijn.

Wat is het verschil tussen Vegan en vegetariër?

Dat is heel simpel! Of nouja heel simpel het is absoluut niet simpel. Want je wilt namelijk niet voor beide eters aan tafel hebben – is allemaal weer lastig. En ze schikken niet in. Als er toevallig een lamskotelet op het bord komt te liggen (kan jij niks aan doen), dan willen ze het niet eten – ook niet terwijl jij enorm je best hebt gedaan om iets lekkers klaar te maken. Maar dat geeft niet.

Zoals eerder aangegeven is een Vegan iemand die dus helemaal geen dierlijke producten eet, maar een Vegetariër dus wel! Zo eet een vegetariër bijvoorbeeld wel kaas, of drinkt ook gewoon melk. Zij eten ook kleine kuikentjes in de vorm van een Ei. Je hebt ook diegene die dit dus niet doen, maar wel bijvoorbeeld vis eten. Dus eigenlijk een stuk of 4 types. Allemaal leuk en aardig maar het komt er in het kort op neer een Vegetariër kan geen vlees klaarmaken, lust het niet of vind het gewoon weg te duur!

Nu vraag je je misschien af, waarom zou ik Vegan of Vegetariër worden, vlees is toch heerlijk en gezond. Ik heb toch al die gezonde vitaminen en ijzers uit vlees nodig om groot en sterk te worden?
Nou dat is een hele goede vraag!

Waarom zou je Vegetariër of Vegan worden? – 7 redenen

Er zijn echt tal van redenen om Vegetarier te worden of een Vegan en ja echt wel meer dan 7. Maar wij zullen even aangeven wat de 7 voornaamste redenen zijn. Zodat we jou op weg kunnen helpen in het leven van een non-vleeseter en dat is toch Fantastisch!

  • Reden 1: Die arme dieren – worden nu vermoord en dat mag niet – zij kunnen niet spreken en we houden van die dieren. (Dat begrijpen wij ontzettend goed, dus agressieve dieren mag je wel eten – want dan is het zelfvereetiging) Dat wordt dus echt smullen. Zo blijven de ongevaarlijke dieren in het leven en de gevaarlijke diertjes eten we met zijn allen op. Wij begrijpen best dat je een schattig eekhoorntje niet op eten wilt.

 

  • Reden 2: Je lust geen vlees – en wilt populair doen dat je Vegetariër of Vegan bent. Veel mensen willen het graag om enorm populair te zijn bij hun vrienden, want iedereen is blij met die vriend die op een bbq nee zegt tegen vlees, en dat betekent maar 1 ding! Meer vlees voor de rest van de club.

 

  • Reden 3: Je bent helemaal zen en wilt de milieu beschermen – want de mens maakt al zoveel milieu kapot. Dus jij gaat beter eten, denkt aan de natuurlijke cyclus van het leven. (vervolgens is het dan natuurlijk niet erg, als je elke dag met je auto uit 1960 de hele stad vol gast met je smok – omdat je geen geld hebt voor een schonere auto door het dure leven van een Vegan) – maar dat geeft ook helemaal niet.

 

  • Reden 4: Omdat je je hond toch ook niet opeet. Nu denk ja duh dat is logisch ik eet mijn hond toch niet op. Maar eet je wel eens kip? Heerlijke toch die malse beendjes, een lekkere kippenvleugel dat is niet mis. Maar wist jij dat een Kip slimmer is dan een hond en complexe problemen kan oplossen. Nou nu denken wij wel 2x na bij het eten van zo’n heerlijk kippenvleugeltje. Je kunt het ook zo denken ik, ik eet wel kip – want mijn hond zou ik nooit wegdoen. Nu denk je hoe kom je erbij. Nou kijk maar eens op deze Vegan Website.

 

  • Reden 5: Ja je doet het gewoonweg om af te vallen. Dan is Vegan zeker een optie. Want ja laten we eerlijk zijn, heb jij ooit iemand gezien die aankwam van bakken sla en bessen? Echter als je iets hebt van, ja doei ik wil gewoon vlees eten en op een andere manier afvallen. Dan heb je geluk – wij hebben een strategie voor je geschreven om je killerbody te kweken in slechts enkele dagen. Die kun je hier lezen!

 

  • Reden 6: Je hebt een vriendin, die je gewoon dwingt om alleen sla te eten – zij laat je nu deze website bezoeken om aan te geven, dat Vegan een must is en dat je er een beter mens van wordt. Vraag jezelf dan wel even af – die Vegan die jou hiertoe dwingt – dat betere mens moet voorstellen. Dit lijkt me een prima antwoord op de vraag: wordt je een beter mens door Veganisme?

 

  • Reden 7: Je denkt de eerste stap naar wereldvrede te hebben gezet. Nou dat is heel nobel van je, en wij vinden wereldvrede ook goed. Waarom zou Veganisme met wereldvrede te maken hebben, nou een of andere professor zei – dat eten bij je basis instinct hoort en dieren vermoorden een vorm van agressie is en als dat niet meer gebeurd geen oorlog meer en dus wereld vrede! – Nou dat is mooi, maar wij hebben persoonlijk ervaren als je vrede wilt creëren, dat dat het makkelijkste gaat met een borrel en hapjes en als die hapjes sla zouden zijn i.p.v. bitterballen ja dan krijg je pas oorlog.

 

Hoe kun je met Vegans en Vegetariërs omgaan?

Nu we weten waarom, Vegans en Vegetariërs bepaalde dingen eten, doen en laten om hun redenen is natuurlijk de logische vraag. Hoe ga je met dit alles om?
Nee ze zijn niet gevaarlijk, ze kunnen ontzettend aardig, lief en vriendelijk – ook deze groep mensen is uniek per individu, net als jij en ik. Maar hun eetpatroon daar zijn heelveel trucs voor.
Stel je hebt een Bbq? Dan zet je gewoon een mega bak sla neer, de dressing doe je apart. Je koopt een fruitschaaltje. Verder haal je in huis zo’n goedkope doos hamburgers van de Jumbo, Aldi of Coop. Jouw keuze! Dan pak je een grote stift, krast het gedeelde ham door en zet erop neer Vega. Perfect je hebt dan vega burgers in huis – en die B merken hamburgers smaken nergens naar net als Vega Burgers.

Receptje speciaal voor Vegans
Je gaat een middagje bessen plukken wast deze – gooit ze door een bak sla. En je hebt een echte Vega Salade. Zijn je vrienden iets hartiger ingesteld? Gooi er dan gewoon wat van die zoute borrelnoten doorheen heerlijk.

Receptje speciaal voor Vegetariërs

Vis – ja de meeste zijn dol op Vis. Nu denk je, lekker dan kan ik de hele middag vis gaan klaarmaken, Zalm enzo. Reteduur daar heb ik toch geen geld voor. Nou maak je niet druk – je koopt gewoon zo’n doosje fishsticks bakt ze op klaar, kunnen ook gewoon op de bbq. Heerlijk dat is smullen

Ben jij helemaal verkocht en ga je het Vegan leven leven, laat dan hier een berichtje achter hoe het je bevalt na 30 dagen en misschien maak jij wel kans op de grote LosEventos bbq op 30 Februari.

 

Leave a comment