5 Symptomen waaraan je een Merken Hufter kan herkennen

Misschien herken je jezelf hierin of een goede vriend(in). In ieder geval ik herken ze elke dag, van die echte merken hufters. Ik kan me zo ergeren aan dat soort hufters. Je hebt natuurlijk allerlei soorten hufters, maar daar later over meer. Laten we eerst even goed kijken naar merken hufters en de 5 symptomen waaraan je kunt herkennen dat iemand een merkenhufter is. Om een duidelijk beeld te schetsen gebruiken we in dit blog voorbeelden met diverse biermerken.

Wat is een merkenhufter?

Iemand die een merken hufter is, die is te trouw aan het merk wat die het liefst drinkt, draagt of gebruikt. Een uiterst goed voorbeeld hiervan is de eeuwige strijd tussen Grolsch drinkers & Heineken drinkers. Iemand die graag Heineken drinkt zegt dan nee voor mij geen Grolsch dat is net slootwater en vice versa. Deze uitspraken kennen we natuurlijk maar als te goed. Van die domme argumenten door domme merken hufters. Nog zo’n goede is, ik citeer: “Ja ik lust wel Grolsch als het maar goed koud is.” Weer zo’n drogreden. Niemand drinkt zijn bier warm of wel soms? Dus rot op met je domme argumenten. Nu duidelijk is wat een merken hufter is gaan we verder over de symptomen die ze allemaal hebben.

Symptoom 1: minder geld dan mensen die wel leuk zijn

Iemand die merken hufter is heeft het zelf misschien niet door maar koopt altijd bier van hetzelfde merk. Terwijl elke echte bierdrinker weet dat er altijd wel een goed merk in de aanbieding is. Zoals Schultenbrau dat kost maar 6 euro het kratje, bespaar je een hoop geld mee. Bovendien houdt je hier dus meer geld over dan een echte merken hufter. Ze hebben dus altijd minder geld dan jou!

Symptoom 2: ze hebben geen eigen mening

Iemand die namelijk zo fan is van een merk is overtuigt door iemand anders, een reclame of opgevoed met dat merk. Dat duidt duidelijk op geen eigen mening. Als je namelijk vraagt waar het verschil in zit krijg je de volgende goed onderbouwde argumenten:

  • 1. Het smaakt naar slootwater! (want ja dat drink je elke dag en iedereen weet hoe slootwater smaakt!)
  • 2. Ja ik lust het wel als het koud is (Want bier is net als warme chocolade melk als het maar van het juiste merk komt)
  • 3. Het is niet duur, dus het zal wel niet goed zijn (want prijs bepaald de kwaliteit van het product)

Nadat ik overtuigt ben na deze fantastische argumenten vraag ik altijd welke ingrediënten maken het verschil? Dan krijg ik het volgende antwoord ja dat weet ik toch niet van deze echte merkenhufter.

Na deze 2 symptomen kun je waarschijnlijk zelf wel de rest invullen… Ik denk dat je wel overtuigt bent. Maak je dit zelf ook dagelijks mee? Laat dan een reactie achter en vertel jouw levensverhaal.

Ben je het er niet mee eens? Dan kun je ook rustig een bericht achter laten, daar gaan wij toch niet op in.

Leave a comment